Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ξάνθη... 4Χ4!

Το 4 στα 4 έκανε η Ξάνθη, καθώς απέδρασε με τους τρεις βαθμους της νίκης από το Καυταντζόγλειο, όπου κέρδισε τη Δόξα Δράμας 0-2. Μάνταλος, που πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λιγκ, Πόι τα τέρματα της Σκόντα.



Η Ξάνθη είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του πρώτου ημιχρόνου στο Καυταντζόγλειο, καθώς έδειξε από το πρώτο λεπτό ότι θέλει να είναι η κυρίαρχη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Μόλις στα 20 δευτερόλεπτα οι ακρίτες είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, αλλά το σουτ του Μάνταλου έξω από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ.
Ωστόσο, οι παίκτες της Σκόντα δε σταμάτησαν εκεί και μέχρι το 15' είχαν τέσσερις καλές φάσεις για να μπουν σε θέση οδηγού. Το σουτ του Μαρκόφσκι από πλάγια στο 12' απέκρουσε ο Σέρεμετ και απομάκρυνε στη συνέχεια ο Κανακούδης, ενώ ο γκολκίπερ της Δόξας μπλόκαρε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Εντιμάρ από δεξιά στο αμέσως επόμενο λεπτό.
Στο 14' ο Σέρεμετ και πάλι φώναξε παρών σε ένα γύρισμα του Πόι και στο 15' μάζεψε την μπάλα, αφού ο Κανακούδης έκοψε τον Βλαχοδήμο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και ήταν σε θέση να απειλήσει τους γηπεδούχους. Όμως, οι παίκτες της Δόξας προσπαθούσαν αρκετές φορές να βγουν μπροστά και στο 14' είχαν μια αξιόλογη στιγμή, με τον Κάπελ να κάνει ωραία ενέργεια διανύοντας το μισό γήπεδο και να κάνει το σουτ, με τον Βιβιανί να μπλοκάρει την μπάλα.
Γκολ η Ξάνθη, ευκαιρία η Δόξα
Τελικά, το γκολ ήρθε για τη Ξάνθη στο 21'. Ο Μαρκόφσκι έφυγε στην πλάτη της άμυνας των «μαυραετών» κι έβγαλε συρτά τη σέντρα για τον Μάνταλο, ο οποίος δε δυσκολεύτηκε με κοντινό πλασέ να πετύχει το πρώτο του τέρμα στη Σούπερ Λιγκ. Παρά ταύτα, η Δόξα δεν τα παράτησε εύκολα και τέσσερα λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ο Βέρτζος έπιασε την κεφαλιά, ο Βιβιανί απέκρουσε και ο Λίμα δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Διαμαρτυρίες από Δόξα και Ξάνθη για χέρι!
Στο 31' οι Δραμινοί διαμαρτυρήθηκαν για χέρι, όμως ο Μπέρτος το είχε κολλημένο πάνω του και δεν υπήρξε καμία παράβαση, με τον διαιτητή Γεωργαράκο να δείχνει σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι. Αντίθετα, δε φάνηκε το ίδιο στην περίπτωση του Αραβίδη στο 36'. Το χέρι του παίκτη της Δόξας ήταν απλωμένο, αλλά ο ρέφερι από το Σύνδεσμο Αθηνών δεν έδειξε την άσπρη βούλα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με δυο φάσεις για τη Δόξα. Ο Κανακούδης εκτέλεσε το φάουλ στο 40' απευθείας λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από την εστία του Βιβιανί, όπως και το σουτ του Λίμα πάνω στην κίνηση στο 42'.
Πιο δυνατά η Δόξα, γκολ η Ξάνθη!
Στην επανάληψη η Δόξα μπήκε πιο δυνατά και με το... καλησπέρα είχε άλλη μια σημαντική φάση, ώστε να ισοφαρίσει. Ο Αραβίδης στο 47' έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Σοϊλέδη, αυτός έξω από την περιοχή έφερε την μπάλα στο αριστερό κι έκανε το σουτ, που πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βιβιανί.
Γκολ, πάντως, πέτυχε και πάλι η Ξάνθη. Το λάθος του Σέρεμετ στο πλασέ του Πόι από δύσκολη θέση στο 58' έδωσε προβάδισμα δυο τερμάτων στη Σκόντα. Από εκεί και πέρα, η Ξάνθη... έκατσε στο μαξιλάρι του 0-2, με τη Δόξα ωστόσο να προσπαθεί να πετύχει το πρώτο της γκολ στο πρωτάθλημα. Ένα σουτ του Γκαμπόρ στο 72' δεν είχε τύχη, ενώ στόχο δε βρήκε και αυτό του Πιτσόκου στο 80'. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μια κεφαλιά του Μαρκόφσκι στο 85', η οποία πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Σέρεμετ.
Man of the match: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Μαρκόφσκι, από τον οποίο προήλθε το πρώτο γκολ της Ξάνθης, ενώ είχε ευκαιρίες να χριστεί κι αυτός σκόρερ. Θα μπορούσε να το κάνει στο 58', αλλά η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή πριν τη σπρώξει στα δίχτυα.
Αδύναμος κρίκος: Στο πρώτο γκολ η άμυνα της Δόξας δεν αντέδρασε σωστά, ενώ στο δεύτερο την ευθύνη έχει ο Σέρεμετ.
Στο ύψος του: Τόσο ο Πόι όσο και ο Μάνταλος, που πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λιγκ. Από πλευράς Δόξας ξεχώρισε ο Κανακούδης, ο οποίος προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά.
Η γκάφα: Την έκανε ο Σέρεμετ στο 58'. Από δικό του λάθος η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για να κάνει το 0-2 η Ξάνθη.
Το στραγάλι: Για χέρι διαμαρτύρονται οι δυο ομάδες. Στην περίπτωση του Μπέρτου στο 31' δεν υπάρχει παράβαση, όμως αυτό του Αραβίδη πέντε λεπτά αργότερα είναι απλωμένο. Ο Γεωργαράκος, πάντως, έδειξε να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι και στις δυο φάσεις.
Το ταμείο του Gazzetta: Η Δόξα Δράμας προσπάθησε να κάνει κάτι στον αγωνιστικό χώρο, όμως το ότι δεν έχει γίνει προετοιμασία και προγραμματισμός φάνηκε στο γήπεδο. Έτσι, ηττήθηκε από τη Ξάνθη, που δείχνει φορμαρισμένη με 4 νίκες στα 4 τελευταία παιχνίδια.
Συνθέσεις ομάδων
Δόξα Δράμας (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Βέρτζος, Βάντερσον (60' Αγγελούδης), Κάπελ, Αραβίδης, Κανακούδης, Λίμα, Μπριλλάκης (66' Γκαμπόρ), Αμπουμπακάρι, Σοϊλέδης (70' Πιτσόκος).
Σκόντα Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Βασιλακάκης, Μάνταλος (53' Νταρμπιόν), Βλαχοδήμος (59' Μαρσελίνιο), Πόι (81' Φλίσκας), Μαρκόφσκι.