Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα!

Κι αναγκάζουν και τους οπαδούς τους να τραγουδούν «πρωτάθλημα θα πάρουμε, όλους θα τους τρελάνουμε»! 

Η ψυχωμένη ΑΕΚ δεν πτοήθηκε από τα δοκάρια (2), το βουνό Γκαλίνοβιτς και το πέναλτι που της αρνήθηκε ο Αμπάρκιολης και επικρατώντας με το ελάχιστο (για την εικόνα του ματς) 1-0 της Κέρκυρας, επέστρεψε έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας! 

Λυτρωτής ο Μπέλεκ, ανάγκασε το ΟΑΚΑ να αποθεώσει τον ίδιο και τους υπόλοιπους -απλήρωτους- συμπαίκτες του. 

Πώς έπαιξε 

Μικρο-εκπλήξεις (είτε αναγκαστικές, είτε ηθελημένες) επεφύλασσε στην ενδεκάδα ο Νίκος Κωστένογλου. Πέρα από τις γνωστές απουσίες (τραυματίες Λυμπερόπουλος, Καφές, Βάργκας, τιμωρημένος Μάκος) το πρόβλημα που αποκόμισε ο Κοντοές στην τελευταία προπόνηση τον κράτησε στον πάγκο κι έδωσε τη θέση του στον Αργυρίου. Για λόγους τακτικής, δε, ο προπονητής της «Ένωσης» κράτησε εκεί και τον Μανωλά, μετατρέποντας τον Κάλα σε παρτενέρ του Δέλλα. 

Κάπως έτσι, το 4-2-3-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κάλα, Δέλλας και Αργυρίου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ρίκκα-Γεωργέας, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Μπέλεκ (δεξιά) και προωθημένος ο Σιαλμάς. 

 

Έντονες υποψίες για… κλίση του χλοοτάπητα προς την πλευρά του Μάριο Γκαλίνοβιτς δημιούργησε το πρώτο μέρος. Στο καλύτερο ημίωρο που έχει κάνει φέτος η ΑΕΚ (από άποψη αυτοματισμών και φάσεων), έπαιξε ένα ανεπανάληπτο μονό στην εστία του Κροάτη γκολκίπερ. Εκείνος, δε, και η αστοχία της ήταν οι μοναδικοί λόγοι που το πούλμαν το οποίο είχε παρκάρει ο Γκράθια στην περιοχή της ομάδας του δεν… ντελαπάρισε. 

Διότι δεν ήταν μόνο οι ευκαιρίες που σταματούσαν στον τερματοφύλακα (Λεονάρντο, Μπέλεκ) ή στα δοκάρια του (Μπέλεκ με ενέργεια αλά Αγρίνιο). Ήταν κι εκείνες που… σφυρίζοντας δίπλα απ’ αυτά (σουτ Καράμπελα, κεφαλιά-ψαράκι Μπέλεκ) έκαναν το «αχ» ν’ ακούγεται συχνότερα κι απ’ τα συνθήματα στο ΟΑΚΑ. Περισσότερο κι από το άγχος, πάντως, που δημιουργούσαν στις εξέδρες του, δημιουργούσαν την αίσθηση ότι… «ψήνεται». 

Με την ίδια ακριβώς διάθεση που πήγαν στ’ αποδυτήρια επέστρεψαν απ’ αυτά οι δυο ομάδες. Την ώρα, λοιπόν, που η Κέρκυρα συνέχιζε ν’ αντιμετωπίζει σαν θανάσιμο αμάρτημα την έξοδο από την περιοχή της, η ΑΕΚ παρέμενε εγκατεστημένη εκεί. Δυστυχώς για την ίδια, είδε τους παίκτες της να σημαδεύουν με κλειστά μάτια (σουτ Ρίκκα, κεφαλιά Μπέλεκ) και τον Αμπάρκιολη να κλείνει τα δικά του σε αποβολή του Γκουστάβο (τάκλιν από πίσω στον Λεονάρντο) και πέναλτι του Οσμάν (χέρι σε σέντρα του Καράμπελα). 

Ε και; Αυτή η ΑΕΚ δεν γινόταν να μη νικήσει! Έστω κι αν χρειάστηκε πρώτα να χάσει χρόνια απ’ τη ζωή της (όταν ο Αραμπατζής σταμάτησε σε τετ α τετ τον Μαζνόφ). Έστω κι αν χρειάστηκε να ρίξει στο ματς τον 20χρονο Τσίτα. Έστω κι αν ο Γκαλίνοβιτς συνέχιζε να… πετιέται από γωνία σε γωνία (όπως στο φάουλ του Κάρλος). Στο υπέροχο βολέ του Μπέλεκ -προϊόν της καλλιτεχνικής πάσας του Κάρλος- ήταν αδύνατο να αποτρέψει ο Κροάτης αυτό που τόσες φορές γλίτωσε νωρίτερα. Ακόμα κι αν ο Τσίτας (και το δοκάρι στο σουτ του Σιαλμά) του επέτρεπαν έπειτα να φύγει με το ελάχιστο δυνατό κόστος απόψε από το ΟΑΚΑ. 



 

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας, Κάλα, Δέλλας (70’ Μανωλάς), Αργυρίου, Ρίκκα (63’ Γκερέιρο), Γεωργέας, Λεονάρντο (70’ λ.τ. Τσίτας), Κάρλος, Μπέλεκ, Σιαλμάς 

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Λαγός, Κλωναρίδης 

ΚΕΡΚΥΡΑ (Χάβι Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Κοντοδήμο, Βέντσελ, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Οσμάν, Χαμπλ, Ιωάννου (64’ Γραμμόζης), Αγρίτη, Καλαντζή, Μαζνόφ 

Στον πάγκο έμειναν οι: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Μίχος, Γιάντσης, Λόβιν, Τσίγκας 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας) 
ΒΟΗΘΟΙ: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Θανασακούδης (Μακεδονίας) 

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ 

Πηγή "sport-fm"