Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Χρυσοπράσινο φύλλο αντιστέκεται στο πέλαγος

Από ένα μικρό νησί της Μεσογείου, έσκασε η πρώτη ηχηρή σφαλιάρα στην Ευρώπη των αγορών και των τοκογλύφων. Απο τη μαρτυρική Κύπρο, έμελλε να ακουσθεί το πρώτο βροντερό ΟΧΙ στα σχέδια των Γερμανών αποικιοκρατών και του λόμπυ των αγορών. Αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι πολιτικοί των χωρών της Νότιας Ευρώπης επί πέντε χρόνια τώρα, το κατάφερε ο ηρωικός Κυπριακός λαός, που ανάγκασε τους πολιτικούς του να ρίξουν πόρτα στη παρέα της Μέρκελ και του Σοιμπλε.

Δυστυχώς οι συγκρίσεις με το δικό μας πολιτικό καταστημένο, αναγκαίες και αναπόφευκτες. Οι δικοί μας πολιτικοί, επί πέντε χρόνια, διαπραγματεύονται, αναδιαπραγματεύονται, επεξεργάζονται τα μνημόνια, αλλά τα υπογράφουν και τα εφαρμόζουν, αγνοώντας την κοινωνική κατακραυγή και διαλύοντας τον κοινωνικό ιστό της χώρας μας, ενω οι Κύπριοι, στην πρώτη ουσιαστική προσπάθεια των Ευρωλαμόγιων να κάνουν πλιάτσικο στις αποταμιεύσεις του Κυπριακού λαού, ύψωσαν ανάστημα. 

Τα δικά μας πολιτικά ανδρείκελα, ενεργούν σαν εντολοδόχοι και εκτελεστές ενός καλοδουλεμένου σχεδίου ξεπουλήματος της χώρας μας, χωρίς να μπορούν να πουν ούτε ένα ΟΧΙ, χωρίς να είναι σε θέση να δείξουν έστω ένα σημάδι αντίδρασης. Βάζουν δήθεν κόκκινες γραμμές, τις οποίες πάντα ξεπερνούν, μας έκαναν πρωταθλητες της Ευρώπης στην ανεργία, αφήνουν παιδιά να λιμοκτονούν, ανθρώπους να ζουν με συσσίτια, γέρους χωρίς φάρμακα, οικογένειες χωρίς ρεύμα και κόσμο να αυτοκτονεί μη αντέχοντας να ζεί χωρίς αξιοπρέπεια.

Αξιοπρέπεια και φιλότιμο, δύο λέξεις που χαρακτήριζαν τους Έλληνες, αλλά που πλέον έχουν διαγραφει από το λεξιλόγιο των Εθνοσωτήρων μας, οι οποίοι χωρίς ντροπή πανηγυρίζουν για τη σωτηρία της Ελλάδας, αγνοώντας τον θάνατο των Ελλήνων. Στην Κύπρο, ακόμα και ο αρχιεπίσκοπος, έθεσε την εκκλησιαστική περιουσία στη διάθεση του κράτους, ενω στη χώρα μας ο καθένας προσπαθεί να διασφαλίσει μόνο τη καρέκλα του και τα αξιώματα του, αφήνοντας τον διπλανό του να πεθάνει.

Δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, καπιταλιστές, σοσιαλιστές, κομμουνιστές, ότι κι αν είστε καταλάβετε ότι αν δεν σωθεί ο Έλληνας, δεν μπορεί να σωθεί η Ελλάδα, κατεβείτε από τα καλάμια που έχετε καβαλήσει και βρείτε λύσεις για τον κόσμο, όχι για τις τσέπες σας. Δώστε πίσω στον Έλληνα την αξιοπρέπεια που του στερήσατε και αφήστε τα καραγκιοζιλίκια σας και τους θεατρινισμούς σας. Αυτή η χώρα έχει γεννήσει ήρωες, αλλά και "εφιάλτες". Διαλέξτε σε ποιά πλευρά θέλετε να σας καταγράψει η ιστορία. Δεν σας έχει μείνει πολύ χρόνος, η κλεψύδρα αδειάζει...

Δημήτρης