Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Εκτός Ολυμπιακών η Παπαχρήστου για ένα «χαζό αστείο»

Το προκλητικό έως ρατσιστικό tweet της Βούλας Παπαχρήστου θα της στοιχίσει τη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να αποκλείσει την Ελληνίδα αθλήτρια του τριπλούν από τη μεγάλη διοργάνωση που αρχίζει την Παρασκευή, όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι το μέλος της ΕΟΕ και αρχηγός της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος.

«Ήταν πολύ βαριά η τιμωρία για τη Βούλα. Πρόκειται για ένα παιδί, για μια 23χρονη αθλήτρια που δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό χώρο και είναι άδικο να εμπλέκεται σε τέτοιες πολιτικές ακρότητες. Ήταν ένα αστείο στο Twitter», δηλώνει στο protothema.gr o προπονητής της,  Γιώργος Πομάσκι.


Αρχικά φαινόταν να μην υπάρχει πρόθεση από την ΕΟΕ να τεθεί εκτός Αγώνων η Παπαχρήστου, ωστόσο, κατόπιν πιέσεων της κοινής γνώμης, πήρε την απόφαση να την αφήσει εκτός Λονδίνου. Η αθλήτρια ζήτησε συγγνώμη κι έδωσε εξηγήσεις, κάνοντας λόγο για παρεξήγηση, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να κοπάσει ο θόρυβος.

Νωρίτερα, το sport-fm.gr επικοινώνησε μαζί της για διευκρινίσεις. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν τόνισε ότι δεν ήθελε να μειώσει κανέναν και ότι το μήνυμά της ήταν στα πλαίσια του χιούμορ.

«Έλεος, δεν μπορώ να κάνω χιούμορ; Δεν ήθελα να μειώσω κανέναν. Το είδα στο Facebook γέλασα και γι' αυτό το ανέβασα. Που να φανταστώ ότι θα με πουν ρατσίστρια και θα γίνει όλο αυτό;» τόνισε η Παπαχρήστου και κατέληξε: «Πως γίνεται να είμαι ρατσίστρια και να έχω Βούλγαρο προπονητή;».

Θυμίζουμε ότι το «ρατσιστικό» tweet που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ήταν το εξής: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα... Τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!».

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.sport-fm.gr/article/568720

ΔΗΜΑΡ: «Να μην εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Λονδίνο η Βούλα Παπαχρήστου»

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της καταδίκασε το tweet της Βούλας Παπαχρήστου, αναφέροντας: «Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό».

Και συνέχισε: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια "αστεία" θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο».

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.sport-fm.gr/article/568720

Σε νεότερη ανακοίνωσή της, που αναρτήθηκε και στο Twitter, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του τριπλούν ζήτησε δημόσια συγγνώμη, αναφέροντας τα εξής:

«Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς, αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.

Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένειά μου».