Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Η "Επανάσταση" των εδράνων

Διαβάζω την ανακοίνωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, σχετικά με την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων για πλήρη αποκρατικοποίηση των ΕΛΤΑ και πώληση έως και του συνόλου των μετοχών της ΕΛΒΟ. Η ανακοίνωση ξεκινά ως εξής:
«Η απόφαση εξπρές της κυβέρνησης, η οποία για άλλη μια φορά ελήφθη Παρασκευή το βράδυ «του φονιά», να ανοίξουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα των ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ, συνιστά Αυγουστιάτικο πραξικόπημα και δρομολογεί ένα νέο εθνικό έγκλημα».
Σκέφτομαι ότι για να μιλάει για «ξεπούλημα», «πραξικόπημα», «εθνικό έγκλημα», θα έχει ενδιαφέρον στη συνέχεια. Ότι θα πει κάτι δυναμικό βρε αδελφέ. Ότι θα απευθυνθεί στους πολίτες. Αμ δε!
Αφού συνεχίζει με κάτι ολίγα θεωρητικά περί της αξίας των δύο επιχειρήσεων, η ανακοίνωση του κ. Λαφαζάνη καταλήγει ως εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις του για να μην προχωρήσουν και να ματαιωθούν οι διαδικασίες πώλησης των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ, τις οποίες, ούτως ή άλλως, δεν νομιμοποιεί και δεν θα αναγνωρίσει ως τετελεσμένα».
Μάλιστα! «Τις οποίες ούτως ή άλλως δε νομιμοποιεί και δε θ’ αναγνωρίσει ως τετελεσμένα». Πιο προεκλογικό τυράκι δεν υπάρχει. Το χρησιμοποίησαν επί δεκαετίες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όποτε βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι το κλείσιμο του ματιού στην απολυμένο. Είναι το «ψήφισέ με στις επόμενες εκλογές και θα ξαναβρείς τη δουλειά σου». Είναι η πιο πρόστυχη παλαιοκομματική υπόσχεση.
Δηλαδή τι θα κάνετε κ. Λαφαζάνη; Θα προχωρήσετε σε ακύρωση των πωλήσεων και μετά σε κρατικοποιήσεις; Και θα το πείτε αυτό ξεκάθαρα προεκλογικά; Εδώ, στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, δεν τολμήσατε να αρνηθείτε ξεκάθαρα την «παραμονή στο ευρώ πάση θυσία» για να μην τρομάξουν οι αγέλες των νοικοκυραίων που βλέπατε ότι πλησίαζαν στο μαντρί σας.
Αν, κύριε Λαφαζάνη, οι πωλήσεις αυτές γίνονται νόμιμα και με νόμους που περνούσαν όταν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες πνίγονταν έξω από τη Βουλή στα χημικά, τότε με ποιο τρόπο «Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις του για να μην προχωρήσουν και να ματαιωθούν οι διαδικασίες πώλησης των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ»; Το «όλες οι δυνάμεις» τι ακριβώς σημαίνει; Μέχρι πού φτάνει; Μέχρι το ότι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δε θα ψηφίσουν τις πωλήσεις; Μα, ψηφισμένες δεν είναι ήδη; Μήπως πέρασε από τη Βουλή η παραχώρηση της ΑΤΕ στον Σάλλα; Ποιες είναι οι «δυνάμεις σας» δηλαδή; Έτσι, για να το καταλάβω κι εγώ ο άσχετος.
Κι άλλωστε, στον Παπαδημούλη το είπατε; Ναι, στον αγαπητό τηλεοπτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επιμένει στην πολιτική τού «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα». Ε, λοιπόν, αν είναι νόμιμο το ξεπούλημα, τότε πολύ λυπάμαι αλλά θα τους κλάσετε τ’ αρχίδια.
Κι εσείς τι λέτε κύριε Στρατούλη; Σας διάβασα. Προειδοποιήσατε την κυβέρνηση «να μην απλώσει τα χέρια της για να πάρει το ψωμί από το τραπέζι των συνταξιούχων». Γιατί κύριε Στρατούλη, τι θα κάνετε τώρα που τα άπλωσε; Θα τους τα κόψετε μήπως με τη μάχαιρα της νομιμότητας; Καλέσατε κύριε Στρατούλη «σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσει ο νέος σφαγιασμός συντάξεων, μισθών και κοινωνικών πολιτικών». Είστε σοβαροί εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ή τα έχετε χάσει εντελώς; Μήπως δεν ακούσατε τη θέση του κ. Παπαδημούλη σχετικά με το ρόλο της «επιτυχημένης» αξιωματικής αντιπολίτευσης; Αν δεν έτυχε, ορίστε, ακούστε τον τώρα.
Ο χρόνος δεν τελειώνει μόνο για την κυβέρνηση. Τελειώνει και για την αντιπολίτευση. Για όλους. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πατάει σε δύο βάρκες, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα καταλήξει σ’ ένα πολύ επίπονο σπαγγάτο πριν βρεθεί στη θάλασσα. Οι στρατοί των ροζφρουρών που δημιουργούνται δεν είναι καθόλου υγιές σημάδι για τον πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Κινημάτων, όπως προσδιοριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση, δεν περιμένω κάτι από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά μόνο από αυτόνομες και έντιμες δράσεις εκτός κοινοβουλευτικής απραξίας και ψηφοθηρικής ονείρωξης. Ένα μόνο συμπεραίνω. Ότι η Παπαδημούλειος Αριστερά είναι ο καλύτερος φίλος της Κουβέλειας σοσιαλδημοκρατίας. Κατά τα λοιπά, ευτυχώς που δεν άφησα στον εαυτό μου πολλά περιθώρια απογοήτευσης από τους κοινοβουλευτικούς «επαναστάτες», WOW!!!
Υγ: Κι αν έτυχε να πάρω κάποιον στο λαιμό μου προεκλογικά, ελπίζω να με συγχωρέσει.