Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Η απίστευτη ιστορία των αδελφών Κλαρκ

Η ζωή  τους θυμίζει την ταινία "Η ζωή του Μπέντζαμιν Μπάτον".
Όπως  ο Μπραντ Πιτ, έτσι και τα δυο αδέλφια από την πόλη Χαλ της Βρετανίας χρόνο με τον χρόνο επιστρέφουν στην παιδική τους ηλικία.
Ο 42χρονος Μάικλ και ο 39χρονος Μάθιου έχουν διαγνωστεί με λευκοδυστροφία, μια σπάνια νευρολογικής φύσης ασθένεια που τους έχει μετατρέψει σε παιδιά.
Οι γονείς τους Κριστίν και Άντονι Κλαρκ, ενώ θα έπρεπε να μεγαλώνουν τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους, νταντεύουν τους δυο τους γιους.
Η λευκοδυστροφία είναι μία σπάνια γενετική ασθένεια που προκαλεί σταδιακή απώλεια της ομιλίας και της κίνησης.
Τα αδέλφια από το Χαλ μέχρι πριν λίγα χρόνια ζούσαν ευτυχισμένα. Είχαν ολοκληρώσει με επιτυχία τις πανεπιστημιακές τους σπουδές, οι οποίες τους βοήθησαν στην επαγγελματική τους καριέρα, ενώ σε νεαρή ηλικία παντρεύτηκαν και απέκτησαν παιδιά.
Μάλιστα, ο 39χρονος Μάθιου πρόλαβε και έγινε παππούς, καθώς η 19χρονη κόρη του πρόσφατα απέκτησε παιδί.
Πριν λίγα χρόνια, ωστόσο, η ζωή τους άλλαξε άρδην, όταν επλήγησαν από τη σπάνια  ασθένεια.
Στη γόνιμη και παραγωγική ηλικία των τριαντάρηδων διαπιστώθηκε ότι πάσχουν από τη εκφυλιστική νόσου του εγκεφάλου.
Την πρώτη φορά που εκδήλωσαν τα ανησυχητικά σημάδια της νόσου, ήταν κατά τη διάρκεια οικογενειακού ταξιδιού, όταν εξέφρασαν την ικανοποίηση και τη χαρά τους, φωνάζοντας σαν μικρά παιδιά "γιούπι-γιούπι".   
Το διάστημα αυτό οι συνταξιούχοι γονείς των αδελφών Κλαρκ, είχαν μετακομίσει σε χωριό της Βρετανίας, προσμένοντας με χαρά τις επισκέψεις των αγαπημένων τους προσώπων.
Εκεί, στο νέο τους σπιτικό πληροφορήθηκαν από την εγγονή τους ότι τα δυο τους παιδιά παρουσίαζαν ανεξήγητη συμπεριφορά, ότι χώρισαν από τις συζύγους τους και ότι έχασαν τη δουλειά τους!
Οι ηλικιωμένοι γονείς πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στο Χαλ για να φροντίσουν τα δυο τους παιδιά.
Για τη ζωή των αδελφών Κλαρκ πρόσφατα γυρίστηκε ντοκιμαντέρ στο Κανάλι 4, κατά τη διάρκεια του οποίου η μητέρα του Μάικλ και του Μάθιου περιέγραψε το δράμα της οικογένειας.
Ο 42χρονος Μάικλ φέρεται πιο παιδικά από τον μικρότερο κατά τρία χρόνια αδελφό του, και δεν θέλει να τον αφήνουν καθόλου μόνο του.
Ο 39χρονος Μάθιου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα parakseno.gr, μιλάει όλη την ώρα, και λέει ότι του έρθει στο κεφάλι.
Και οι δυο, σαν μικρά παιδιά, ξυπνάνε συνέχεια τη νύχτα, προφασιζόμενα πότε τη μια ανάγκη και πότε την άλλη, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας μαλώνουν συνεχώς και στη συνέχεια αγκαλιάζονται και μονιάζουν.
Τα δυο αδέλφια, οι Μάικλ και Μάθιου Κλαρκ, έχουν επιστρέψει στην παιδική τους ηλικία..
Πηγή "pheme.gr"